Många av mina förbokade piondelningar har redan gått iväg per post. Men några av mina lokala kunder hämtar sina först nästa vecka, så det passar fint att dela en av jätterötterna i lagom delar idag…

Just denna luktpion köptes under det vaga namnet “kinesisk luktpion” och har inte delats sedan planteringen 2009. Blomman är trefärgad i vitt, rosa och vitt och blomningen är medeltidig.

Du som känner dig frestad kan boka en planta med 5 till 8 skott för 450 pix. Redan nu ser man antalet blomskott som väntar på våren – de är raketformade medan bladskotten är smalare och spetsiga! Bestäm om du vill hämta eller föredrar att jag skickar… I så fall tillkommer circa 90 kr för porto.

Övriga sorter – och några av mina absoluta favoriter – som finns till försäljning i oktober i begränsad upplaga är ‘Avalanche’, den halvenkla ‘Petite Renée’, en ljuvlig och väldoftande dubbel röd 1800-talssort (‘General MacMahon’) och ‘Noemie Demay’ som påstås dofta starkare än någon annan luktpion… Gott luktar den i alla fall, och är givetvis trefärgad även den!