Första vågen luktpioner lär slå ut redan före helgen, men jag håller öppet för allmänheten från och med lördag 2/6 för er som inte bokat gruppvisningar.

Det går fort nu med på- och utblomning… Maskrosorna och blåregnet och bondpionerna har redan satt frö, och beroende på fortsatt värmebölja eller svalka kan mina hundra luktpionsorter blomma över före midsommar…

Den enda buskpion som ännu står i knopp (överst) är Souvenir de Maxime Cornu från förra sekelskiftet. Gigantisk nedhängande gul dubbel blomma som ser ut att vara doppad i hallonsaft. (Ättling till den gula buskpionarten P lutea som kommer att gå i frö i år igen, så det lär bli bebisar till salu!)

Annars är det klippning som gäller. Döda rosgrenar, överdrivet frodigväxande prydnadsbuskage och en och annan död björnbärskvist. Välkomna till Västsveriges största levande pionmuseum med ständig WORK IN PROGRESS! Cecilia S.