Ja nyss var det högsommarvärme och idag blev det läge att plocka fram mössa och vinterjacka igen. Men som jag märkt många tidigare år när det blir bakslag i vädret – ja då fortsätter växter, buskar och träd helt oberört att slå ut blad, veckla ut blomknoppar och allmänt hylla den vår som vi tvåbenta inte registrerar…

Jag är såå tacksam att jag inte haft tid att räfsa rent jordbäddarna. För nu dyker det upp bebisar av julrosor, rosenpioner, krolliljor och treblad både i och utanför rabatterna. Som tur är har jag inte direkt blivit nedsprungen av parkbesökare i april, så kanske kanske jag hinner flytta bort självsådderna från gångarna innan de blir nedtrampade…

De första sparris-stjälkarna tittade upp i förrgår, och de tidiga dubbla påskliljorna jag fick från en vänlig dam nära Äskhult för många år sedan kanske slår ut till på söndag. Det verkar faktiskt som om pionpremiären blir av i normal tid trots den sena våren. Buskpionerna är fulla av knoppar, och dillpionerna med.

Välkomna hälsar Cecilia!