Klockan 12 till 15 nu på lördag och söndag visar jag äpplen, päron och andra matnyttiga bär och frukter i Cecilias Trädgård. Några gånger under eftermiddagen kan du följa med på trädvandring – jag guidar bland nysatta och äldre fruktträd och berättar lite om kulturhistoria, sortegenskaper och pollinering… I paviljongen visas några av mina färgfotografier, samt en reproduktion av en 2000 år gammal väggmålning från drottning Livias trädgård i Rom!

Här är två av päronsorterna jag hittat till utställningen. Överst Filip – eller dubbelfilip som den även kallas. Numera omöjlig att finna i handeln både som frukt och som träd… Så i vår kommer jag att föröka den lilla pensionären och förhoppningsvis ha ungträd till salu till hösten 2018!

Päronträdnummer två (nedersta bilden) bär runda knotiga frukter som mognar inom någon vecka. Ägaren har inget namn på sin klenod, men vet att trädet är gammalt. Kanske kommer någon av helgens besökare på ett möjligt sortnamn…

Välkomna hälsar Cecilia S