Tack vare den senaste perioden av svalt väder har mina många luktpioner ännu inte slagit ut. Och bondpionerna har nog kvar blommor tills på söndag när jag har öppet igen. Jag ser speciellt fram emot att träffa Madame E Roosevelt, Aza Gray och Laura Dessert igen. I min förra trädgård nära Kungsbacka fanns de med i min då inte så omfattande pionsamling, men gick hädan vid flytten till Tvååker 2009… Vogue, en fransk skönhet från förra seklet kanske också kommer att blomma för första gången, liksom mina senaste förvärv Petite Renée och Noemie Demay. Usch så spännande det ska bli att ha öppet nästan dagligen framöver – och samtidigt kunna gå omkring med lika pion-tokiga besökare och njuta av mina “nya” 18- och 1900-talssorter!

Så här vackert blommade en av mina halvenkla namnlösa pioner förra året. Idag står den full av knopp precis som de flesta övriga pionerna i min samling – den milda vintern och torra våren verkar ha gynnat det mesta i trädgården. KANSKE går mitt kejsarträd i blom för första gången…

Och av mina 42 sekelskiftespioner från Tyresö slott – de flesta flerfärgade! – har de senaste regnskurarna varit välgörande. Bara att titta på knopparna är en njutning… Än är “allt” kvar att bedåras av, dofta på och komponera sprakande buketter av…

ÖPPET-TIDER FRAM TILL MIDSOMMAR:

Sön 11/6 kl 12-15 (som vanligt från april till september alltså!)

14-16/6 (ons-fre) kl 15-18

17-18/6 (lör-sön) kl 12-15

19-22/6 (mån-tors) kl 15-18

24-25/6 midsommarlördag och söndag… har jag öppet kl 12-15.

Ta gärna med egen fikakorg! Och fråga mig gärna till råds om pionskötsel, flytt, delning och sorter jag kan rekommendera…

Du som vill tinga en egen favorit får gärna leverans per postorder – om du inte hellre hämtar den själv i september!