Shoppa lokalodlat, giftfritt, med gamla anor… Just nu har jag ett antal gamla päron-, äppel- och plommonsorter till försäljning till bra priser. För dig som vill bära hem något mindre skrymmande har blåsipporna fått hjälp av myrorna de senaste åren och förökat sig å det vildaste. Som vanligt betalar man efter storlek – små plantor kostar mindre än stora alltså, för dig som gärna väntar på riklig blom…

I helgen lyfte jag de första självsådda buskpionbebisarna till några hugade besökare. Eftersom de bor i zon tre – fyra är det en bonus att rotäkta buskpioner klarar zon 5 – medan de flesta som saluförs är ympade på luktpionrötter och bara klarar zon två.

I förmiddags hade jag finfrämmande i trädgården – Radio Hallands flygande reporter och jag gick runt och pratade ekologi, ogräs, och jordkvalité. Mycket mysigt!

Alltmedan min hjälpreda Simon lyfte rotäkta rosor, smällspireor och perenner. Nu är det bara krukningen kvar…

Jag gläds faktiskt åt det svala vädret som får julrosblomningen att vara längre än vanligt. Och om någon undrar över det röda skottet ovan så är det första fröbarnet från min gula buskpion – Paeonia lutea nedan. Överallt tittar pioner upp ur marken, och de första arterna slår nog ut redan i mitten av maj… Välkomna!