Tala om buketter! I förra veckan hälsade jag på Ingegerd och Alf och fick med mig ett färgsprakande fång dalior hem. Det var förra hösten jag upptäckte deras trädgård på väg till en kund nära Sjönevad. Inom kort kommer en artikel om Gunnarstorps trädgårdar i Hallands nyheter, och jag måste visa några bilder även här på bloggen…

Första gången jag var förbi vid midsommar var klockrankorna i Alfs hembyggda pergola nysatta, och daliaraderna stod i knopp. Men nu blommar otaliga daliasorter – gamla och mer moderna, enkla och superdubbla, och spännande självsådder därtill.

Under min vernissage kom Ingegerd och Alf med ett par buketter som säger det mesta om deras kärlek till färg och form.När jag går omkring i deras trädgård ser jag överallt prov på tid och kärlek i de torkade kransarna, arbetsredskapen och snittblommorna som väntar på att bindas till buketter. Och även om man är välkommen att plocka sin egen bukett, satsa en extra slant på en av Ingegerds unika kompositioner. Och varför inte gå en kurs i kransbinderi till hösten?