Sista helgen i juli visade jag 20 års bildkonst i trädgårdspaviljongen. En mental kraftsamling men även en stor glädje att summera en stor del av mitt liv med bild – svart-vita nakenbilder från 90-talet, papperskonst från en mycket givande kurs på handpappersbruket i Mölndal, och sist men inte minst, färgbilder från ett år i parken. Före vernissagen gjorde jag en total feng shui-rensning av paviljongen, vilket kändes ungefär som att knuffa en död flodhäst över en väg… Det mest ironiska var att jag fyllt väggar och hyllor med loppisfynd – inramade tygtavlor, färgtryck av blommor, keramiktavlor av ugglor och en och annan igelkott i lera… Vad tänkte jag?? Att vad som helst var bättre än att våga språnget själv. Visa mina bilder, min kreativa väg från platta svart-vita bilder till fyrdimensionellt skapande av levande, växande, föränderliga trädgårdsrum i färg och doft.

Nu har jag löpt varvet runt. Ser att det bildarbete jag sysslat med sedan 1987 är själva förutsättningen för min förmåga att bygga trädgårdsrum i färg, ljus, skuggor och struktur. Mari som köpte ett par av mina 90-talsbilder sa: Dina bilder av trädgården är ren kärlek! Men de svart-vita bilderna rymmer även mörker, och det tilltalar mig…

Tack alla ni bild- och trädgårdsintresserade som berikade min vernissagehelg! Välkomna ni som missade chansen – utställningen kommer att hänga ett par veckor till…