Först var jag överlycklig för sommarvärmen – nu är jag lika glad att växterna får välbehövlig svalka. Och tulpanblomningen varar ju lite längre också…

I höstas tokshoppade jag nya tulpansorter – här är det Match Point med sina istappskantade blomblad. Nedan har papegojtulpanerna – Weber’s parrot – fått sällskap av Blue Heron. Som förstås inte är blå men väldigt stilig ändå.Den dubbla Blue Diamond är också en ny bekantskap. Sjukt snygg… Majblomningen har ju exploderat av sommarvärmen. Bara man vänder sig om har något nytt slagit ut. Ljuvt blå förgätmigej täcker hela kullen – “Blåkulla” kallad – de höga klarblå stjärnhyacinterna lyser ikapp med äppelblommen och herrgårdspionerna som pappa fann nära Loka brunn på 80-talet har stått i blom sedan en vecka.

Prydnadsrabarbern har mått bra av vårens torra väder, och har nog aldrig sett så pigg ut. Idag sålde jag första omgången ekologisk rabarber till Frukt och Grönt i Varberg. Och på fredag ska jag leverera sparris de luxe… Lite mer närodlat än den sparris de köper från Tyskland.Och så visade det sig att den rosa vildinsamlade pionen (övre bilden) har fått en bebis som är lite annorlunda. De hade alltså rätt när de gav bort den på botaniska – det var ingen art, “bara” en hybrid… Som om jag skulle vilja klaga!?