Julrosorna har blommat sedan veckor, och det finns gott om fröbebisar till salu… En av moderplantorna är den grönblommande och friska Helleborus foetidus med ursprung i Karin Berglunds trädgård.

I dammen kryllar det också av bebisar – fast de är inte till salu…

Sedan grodorna lade sina ägg för några veckor sedan har alla kläckts, och nu väntar väl salamandrarna på varsitt skrovmål…

Förutom vita och rutiga kungsängsliljor säljer jag treblad med ursprung från Botaniska trädgården. Fröplantorna innehåller flera arters gener, så bladfärg, fläckning och blomfärg varierar.

Till vänster om trilliumplantorna har en annan favorit frösått sig. Haquetia epipactis heter den, och ser ut som en prydlig majblomma som aldrig vissnar… Precis som hos julrosorna är även frökapslarna tilltalande.

För dig som vill njuta av tidig vårfägring finns mycket att titta på i trädgården nu. Jag öppnade ju för säsongen redan i början av april, men först nu slipper besökarna gå omkring iklädda päls!

Pioner finns till salu i kruka, men de flesta föredrar nog att se mina 130 sorter i blom innan de väljer sina favoriter. Jag säljer både på postorder och för hämtning till hösten, när pioner mår bäst av att delas. Med tidiga arter, dill- och rosenpioner, buskpioner samt tidiga till sena luktpioner varar pionblomningen från maj till juli…

En annan goding är den dubbla och enkla blodroten – båda sorterna blommar för fullt just nu, ihop med de julrosor jag fick från Lindhults plantskola förra våren.

Välkommen att fynda, eller bara strosa runt i trädgården! Öppet säkrast söndagar 12 till 3, men jag är på plats varje dag nu så det är bara att plinga, eller komma förbi! Cecilia, trädgårdsmästare