Vi skriver den 3 mars 2016 och våren är mild och oblåsig. Trollhasseln ‘Diane’ har slagit ut, och hasselhängena darrar i solen. Nu börjar jakten på den perfekta vasen…

Vaser, urnor, ytterkrukor och såsskålar – allt kan användas bara man har tillgång till några gamla blomstöd. Man kan hitta dem på loppis i keramik, metall och pressglas, och de gör allt enklare… Här några köpetulpaner ihop med några blomgrenar från reahortensior och pärlhyacinter. Lökarna och buskarna får vänta in våren på någon skyddad plats tills jag kan gräva ner dem. Och blommorna får en chans till att glänsa…

Det snilliga är att man kan använda nästan vadsomhelst som vas – en sockerskål, eller ett vackert lågt fat. Man kan till och med utnyttja flera blomstöd för att skapa små landskap på ett dukat bord – utan att buketterna behöver bli så höga. Här är det Geflemodeller med olika glasyr. I såsskålen överst ryms en stor klarglasinsats.

I paviljongen hittar du annat till salu: bilder, böcker, gamla lerkrukor, och en och annan golvvas om du har tur…