Pionerna blommar fortfarande. Fast det inte är högsommarvärme trivs alla växter och så kallade ogräs förträffligt. En ökänd vattendelare för besökarna i min ekologiska trädgård… Vissa ser inte träden för alla gigantiska groblad, darrgräs och nässlor. Andra ser bara det njutbara. Färger och former som samsas med varandra, frodigheten i det som växer, skalbaggarna och humlorna som flockas bland rosor och perenner.

-Men… Så här kan man ju också ha det, mumlade en äldre gentleman efter en lång rundvandring med sin fru. Det ser ju så friskt och grönt ut! Och jag som bara kryper omkring och lukar hela tiden… Hans fru säger sig inte vara trädgårdsintresserad. Hon fröjdas över helt andra saker än maken. – Men så roligt med alla tennbaljor och rostiga växtstöd som du har! Skönt att det inte är så… städat. Att man ser att det händer saker hela tiden och inte är så hemskt perfekt!