Är du sugen på att utveckla dina kunskaper i trädgårdsdesign eller trädbeskärning? I augusti startar jag höstens kurser i samarbete med Medborgarskolan. Välkommen med frågor till mig – 0736 643230 – eller till Jesper på MBS 0764 964591.

Lär dig mer om höstbeskärning av körsbär, plommon och andra stenfruktträd! Lördagen den 25/8 samt 1/9 kl 10-1515 går vi loss på den gigantiska fruktlunden på Esbjörs gård nära Torpa kyrka. Medtag kläder efter väder, fikakorg, och de verktyg du har. Gärna stege också…

I oktober blir det extrainsatt dagskurs på Bosagårdens musteri och fårfarm i Stamnared för er som behöver träna på höstbeskärning av äppelträd. Det passar bäst när man vill minska trädens tillväxttakt (i motsats till vårbeskärningen som sätter fart på grenproduktionen… )

Höstbeskärning passar även bäst för mer exotiska frukt- och prydnadsträd – ovan är det mitt trädkvitten (cydonia oblonga) som satt enorma mängder frukt i år och nog kommer att behöva klippas ur vad det lider…

Grundkursen i design startar i min trädgård och ateljé den 18/9 kl 18-21. De av er som vill besöker vi, annars håller vi till i min trädgård och i ateljén. Vi tränar design både ute och inne, och gemensamt bestämmer ni vad som känns viktigast att prioritera under våra fem träffar..

Designkurs fortsättning startar 30/10 kl 18 och under fyra träffar kan ni välja att arbeta med personligt valda projekt – färg, växtval för en planerad rabatt, eller kanske formgivning av en altan. Lokal som ovan, men kanske vi mest håller till inomhus…

Välkomna till en stimulerande höst hälsar Cecilia!