Igår firades Botaniska mångfaldens dag över hela Sverige, och de besökare som hittat in till min trädgård var både kunniga och nyfikna. Mitt val att satsa på både vilda och tama växter i visningsträdgården rönte ovanligt nog applåder snarare än rynkade ögonbryn. Mest förtjusta var nog alla över den numera sällsynta örten vitrapunkel, som jag fick från min praktik på Gunnebo slott 1996. Till skillnad från många så kallade förädlade växter har den kvar sin förmåga att attrahera bin och humlor med pollen och nektar… Se bildbevis nedan!

Ni som ser fram emot att besöka mitt pionmuseum ska veta att luktpionerna lär börja slå ut nån gång i början av juni, och de många senblommande sorterna kanske blommat över redan till midsommar… Boka tid för gruppvisning och eventuell servering – eller ta med egen kaffekorg! Bondpionerna slog ut en vecka tidigare än förra året, och buskpionerna likaså. Ja, nu blommar det nåt “rusligt”…

Hälsar Cecilia