Jag har platser kvar på designkurserna som startar 19/9 respektive 20/9. Vi träffas i min trädgård mellan kl 1800 och 2100 – med kläder efter väder, nåt att gnaga på, handskar och anteckningsblock förstås. Det vankas både praktiska övningar och lite teori – men som vanligt när det gäller studiecirklar är det ni deltagare som bestämmer vad vi ska lägga fokus på under de fem träffarna. Och så bjuder jag förstås på kaffe…

Välkomna att anmäla er till Medborgarskolan på 0764964591.

Roligast i trädgården den senaste veckan var när jag upptäckte kashmirrönnen som jag trodde jag förlorat. Tills en liten telning plötsligt fick rosa bär i stället för de förväntade vita… Jaha!? Inte pärlrönn då – men Sorbus cashemiriana rosea efter 8 års bortavaro … Till nyförvärven hör en rosablommande vild vitlök som har det vetenskapliga namnet Tulbagia rosea. 60 centimeter höga stänglar och blast som liknar den kinesiska gräslökens.

På Gunnarstorp trädgårdar fick jag köpa uppväxta plantor av en sommarfavorit som jag naturligtvis inte hann så i våras – limegrön rävsvans! Jag har även läst mig till att päronet Pepi – mitt första att ge frukt redan första året av de fem jag har – är självfertilt, och en relativt ny sort från Estland. Ett kap! Verkar dessutom finnas hos många nätförsäljare. Själv kommer jag att försöka skaffa några lokalodlade för höstförsäljning.

Till de mer oförklarliga upptäckterna är alla dubbla luktpioner som verkar ge frö i år. Konstigt eftersom dubbla sorter sällan befruktas. Gäller bara att jag hittar plats åt frösådderna – OM det nu blir några mogna frön…