För första gången är mina kurser för Medborgarskolan utlokaliserade till det gröna – det vill säga till min visningsträdgård i Tvååker. Första Odla hemmakursen i våras blev ett test på hur bra det kan bli om man har växter, verktyg, rabatter och arbetsbänkar ett stenkast bort när det blir dags att inte bara prata men även göra…

Odla hemmakurserna startar i slutet av augusti, och kurser i trädgårdsdesign i september. Paviljongen saknar både el och uppvärmning. men lugn bara lugn. I lägenheten 20 meter bort har jag gott om plats i ateljén – och nära till kaffekokaren…

Du anmäler dig till Medborgarskolan, och redan finns anmälda från Falkenberg. Eftersom vi kommer att vara i Cecilias Trädgård kan du välja den kväll som passar dig bäst oavsett om du kommer från Halmstad, Varberg eller Falkenberg!

Trädgården anlade jag 2009, min 75e i ordningen sedan jag startade företaget år 2000. Den rymmer gott om exempel på färg- och formkombinationer, olika varianter av rabattavgränsningar och markmaterial och så paviljong och damm. Och givetvis ett par komposter eftersom trädgården drivs med ekologin som ledstjärna. Du kan även botanisera bland ett tusental olika växter – buskar, fruktträd, rosor och pioner, sommarblommor och perenner. Växten i förgrunden på bilden ovan är faktiskt en favorit som snittblomma, nämligen en meterhög palsternacka i blom…

Välkomna till en spännande trädgårdshöst hälsar Cecilia, designer och anläggare