I tisdags träffade jag vårens första designkursare i Falkenberg. Ett piggt och entusiastiskt gäng som nu ska lära sig “allt” om trädgårdsdesign på fem tisdagkvällar. Det blir nog lätt. Hittade några scannade bilder från när jag startade MITT projekt – visningsträdgården här på Munkagård. Den nedersta bilden var den första jag tog, i början av april 2009. Var börjar vi? sa mina arbetare otåligt…

Att jag överlevde…

Jag minns hur stolt jag var när jag kom på vilken form jag skulle ha på min första pionträdgård – “piongenbanken i Gröninge” som jag kallade den. Jag hade fått låna grannens gräsmatta mittemot mitt torp, och tyckte att gamla pionsorter väl krävde gammaldags formgivning typ klosterträdgård.Några år därefter fylldes Gunnels (och min) trädgård med besökare från när och fjärran som doftade sig fram mellan överdådiga pionplantor.

2009 hade ambitionsnivån – och utrymmet! – växt lite grann. För första gången kunde jag bygga en trädgård helt från en plan yta på circa 2000 kvadrat. Så här blev det…