Ja, så var det dags att ångra att jag annonserat min första pionvisning den 7 juni. Idag blommar fem sex luktpioner – TRE VECKOR TIDIGARE ÄN FÖRRA ÅRET!!! Vad ska man säga? Förhoppningsvis håller blomningen i sig åtminstone några veckor, till glädje för gänget från Hestra som bokat in sig den 18/6…

Den vita Valldapionen – ömsint döpt till “älgen” på grund av sin ståtliga växt – doftar mest av alla mina luktpioner – ihop med fyndet från Åsarp by. När jag byggde trädgården 2009 hade jag 5 gigantiska ruggar – nu är det bara en kvar som jag aldrig delat eller sålt.

Och var kom rosorna ifrån??? Och kornellträdet som bara exploderat i en fenomenal blomning – här ihop med den ljuvliga strandirisen från Furets plantskola i Örby.

Den vita dubbla rosen med ursprung i Gävle på 70-talet fick jag av familj i Budskär – så jag har döpt den till “Budskärsrosen” eftersom inte ens Lars-Åke Gustavsson kunde trolla fram sortnamn… Doftar ljuvligt, tål regn bättre än till exempel Blanc Double de Coubert – och jag hann kruka några saluplantor innan tropikvärmen slog till!

Mina självsådda palsternackor går snart i blom – tala om snittblomma! Intill de höga stänglarna blommar Sandbäcksirisen – och den fantastiska blå tyskirisen från “gubben i Lur” på Hisingen. En glad överraskning fick jag i morse, när min vita favoritiris med violdoft slog ut. Eftersom den inte har blommat på sisådär fyra år trodde jag att den hade dött.

Den här citronvita tyskirisen fick jag av en gammal dam för många år sedan. Det är nog den enda jag sålt enbart på namnet – Elvira i Gäddebäckshult…

För dem av er som saknar något att göra i helgen har jag öppet både söndag och måndag mellan klockan 12 och 15. Välkomna att ta med egen kaffekorg!!