Ja, i år kommer allt att bli bättre… Fler och rikare möten med spännande människor – och kanske ännu fler salamandrar och paddor i trädgården. Ännu fler kommer säkert att bli sådda av de fröer som aldrig kom i jord förra året. Silversalvian har säkert fixat ännu osynliga fröbebisar och ännu fler pioner kommer att glädja mig och alla besökare med ännu större och rikare blomning. Och visst kommer väl vädret att bli bra mycket bättre eller hur? Rosenbönorna kommer att svinga sina lianer i klädsamt rostiga klätterbågar och Linnés tagetes blommar säkert tidigt nog för att ge frö. De gamla daliasorterna kommer att glimra ikapp med vajande gräs, midsommarvädret blir nog kanon, och bussbesökarna kommer inte att få några problem med att tajma sig med pionblomningen i juni – juli. Och Tusen trädgårdar-dagen den 3/7 – ja då blommar säkert alla nya och gamla rosor ikapp med pionerna och dagliljorna. För i maj, då lever hoppet obesudlat av verklighetens eventuella brister. Och magnolian blommar mot en strålande majhimmel…