Den 4/4 2016 hade jag min designkurs från Medborgarskolan på besök i parken. De fick samma övning som Eductusgruppen i våras men löste den på lite annorlunda sätt. Jag ritade upp samma ytor med mjöl, och de tre grupperna fick såväl svarta som bruna plastkrukor, tre ljusa stenar och en irriterande vit stol… Design handlar om positionering, positionering och positionering. Dvs var och hur man placerar saker.

Om man inte ser “rabatten” rakt framifrån utan från sidan längs buskraden ser den lite mindre imponerande ut. De befintliga buskagen skymmer sikten, och flödet har liksom dämpats jämfört när man ser ytan rakt framifrån…

Här är Eductusgängets höstlöksrabatt – som jag köpte hull och hår. Det vill säga att jag planterade lökarna precis som gruppen hade placerat dem… Nu börjar konturerna synas – men tulpanerna börjar inte blomma förrän krokusarna sen länge har vissnat.

Och så här såg det ut när gänget designade ytan i höstas – med lökar i handen, och med fin känsla…

I förgrunden finns en rugge backsippa – inte den vanliga lila utan en dansk form som är rödlila och kalla Rote Klokke.

Med risk för att göra någon besviken blev denna designmodell av blandade tulpaner ej genomförd… Där fick i stället fem stycken Albertine-rosor vinteride, och nu är det parkering för parkens krolliljebebisar. Life is tough…