I år firar jag sjuårsjubileum i Cecilias Trädgård – bygget av trädgården startade i månadsskiftet mars – april år 2009, och avslutades i september samma år med bygget av dammen och paviljongen.

Det måste ju förstås FIRAS!!!

Från och med premiärsöndagen den 3/4 kommer jag att finnas i trädgården dagtid för den som vill komma förbi och kolla vårblomningen, fråga mig till råds om växter eller design, eller kanske köpa med sig en växt eller två. Ring för säkerhets skull 0736 643230 så jag inte är iväg på nåt ärende…

Bland till salu-bloggarna hittar du rosor och pioner, iris och gammaldags perenner och annat som finns att köpa, inklusive loppisprylar, begagnade trädgårdsböcker, porslin och textilier. Av totalt 1400 växter i trädgården finns massor som ska lyftas, delas och säljas, så urvalet kommer att variera beroende på när man kommer.

Egen fikakorg går bra att ta med, eller så bokar man ekofika av mig några dagar i förväg.

Romersk malört, gammal enkel (och dubbel) prästkrage, aklejruta, krusrenfana och gammal vit höstflox är några av växterna som trängs i en av rabatterna i trädgården.

I april kommer jag att börja bygga nya parkeringslådor för delade perenner, komposten ska vittjas, buskar tuktas och ogräs rensas. Välkomna!