Har bunkrat salurosor och gamla pionklenoder precis i de sista flammande höstdagarna. Några kunder har varit förutseende nog att boka, och redan hämtat sina ex… Ovan ser du Blanche de Belgique, en fantastisk albaros med härdighet till zon 4 – klätterrosen Albertine från 1900-talets början (bild 2 och 4)i sällskap med den rotäkta mörklila Gräfsnäsrosen från 1850-talet – den konstant blommande Wrams Gunnarstorp med läcker fruktdoft (bild 3)- Och min absoluta favorit på romantikskalan Duc d’Angoulème med vekt nedhängande doftande blomklasar…(bild 5) Och så Cornelia från 1925 med spännande färgskiftningar mellan nyutslagna och knoppiga blommor (bild 6) en av besökarnas favoriter i år tillsammans med osannolikt kraftfulla Albertine…

Välkommen att ringa in din beställning för hämtning nu eller tidig vår! Först till kvarn gäller förstås även höstleveransen av 15 nya pionsorter – några halvenkla med spännande färgkombinationer, och några 1800-talsrariteter som till exempel Jeanne d’Arc från 1858, Claude Lorrain från 1884 och Madame Furtado från 1856…