Hade trevligt studiebesök i trädgården i tisdags. Ett piggt gäng elever från utbildningen Gröna näringar fick lösa en designuppgift två och två, och några av förslagen ska jag definitivt kopiera! Två påsar vårlök och fri design…Här är det vita krokusar som bildar en tät matta ihop med glesare spridda mörka tulpaner i en av de runda rabatterna. Något liknande gjorde två av de andra eleverna men använde vita pärlhyacinter bara på ena halvan av en upphöjd fyrkantig bädd som ett slags dansant flöde. Snyggt!Den vitgrönbladiga mariatisteln som självsått sig kommer att matcha de vita lökarna i vår, och som färgkontrast hamnade mörka tulpaner i en cirkel kring det lilla prydnadskörsbäret.

Avslutade en pionrabatt hos en kund nära Ätran i veckan. Jordbearbetning och grävning gjorde jag och Agneta i september, så det var bara att placera ut de låga perennerna och fyra av pionerna från min genbank för att få lite variation mellan högt och lågt till nästa säsong. Oftast har jag svårt att sätta växter i långa rader, men här fungerar stenkyndeln och några nävor som kanttäckare mot den nya grusgången.

I förgrunden står en avlövad körsbärskornell och i mitten de vinbärsbuskar som vi lämnade kvar från den tidigare planteringen. Ska bli spännande att återkomma till våren!