Ja, det är fantastiskt hur vackert allt blir i sol… Jag pysslar för lite med överflödet av bär och bukettmaterial men njuter med kamerans hjälp. Blir lite mer uppmärksam på färger och glansen i sparrisens fröställningar. Lindhults rönn som han döpte till Räkrosa börjar mogna, och höstanemonens frökottar blir fina eterneller. Om jag får tid att plocka av dem innan de sätter frö…

Det är piongrävning på gång i trädgården. Baljor och postorderkartonger fylls, medan parkvattnet lägger av på mest olämpliga tidpunkt… Rötterna ska lyftas med stor försiktighet, sedan sköljas, delas och torka ett tag innan de kan adopteras bort till Norrland, Älvängen och Styrsö.De gamla sorterna av höstflox som jag fått av givmilda tanter och farbröder är som vackrast nu. Tåliga mot mjöldagg till skillnad från vissa moderna sorter och pigga på att sprida sig på plats. Och flera av mina favoritrosor håller ut mot regn, nattkyla och blåst.

Cornelia från 20-talet har vackraste knopparna, och Wrams Gunnarstorp har inte slutat blomma sedan midsommar… I höst ska jag nog flytta några av dem som INTE trivs så bra. Souvenir de la Malmaison har kallats världens vackraste ros. Men även den pipigaste och krävande. Hon är inte glad bakom en förvuxen klematis.

Men nu är det pionlyftning på agendan! Välkommen på föredrag och demo de kommande tre söndagarna i september. Jag säljer även sylt och inläggningar…